Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΒΛΙΟ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ

ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ, ΑΠΛΑ........... ΑΚΟΥΣΤΕ  ΤΟ !
ΠΩΣ; ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ 
"ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ"
Κάθε εβδομάδα ο Μικρός Αναγνώστης αφηγείται μια νέα ιστορία με τη φωνή ενός νέου ταλαντούχου ηθοποιού.
 «Σήκω, έγινε πόλεμος, δεν ακούς τις σειρήνες;» . Έτσι ξύπνησαν τον  Πέτρο το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ο Νίκος Κουρής μας διαβάζει από το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη για τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης…


ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ








ΠΗΓΗ: http://www.mikrosanagnostis.gr/istoria.asp

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η Εύη και ο Βαγγέλης βρήκαν στοιχεία από τη ζωή ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη της κατοχής και της αντίστασης κατά το Β¨παγκόσμιο πόλεμο . Ο Έλληνας Ηλίας Γιαλούρης που γεννήθηκε στην Κοκκινιά το 1939, μετά από απίστευτες περιπέτειες και κακουχίες βρέθηκε στην Αγγλία όπου του δόθηκε το παρατσούκλι "Τιτς".  
Η Ηρώ Κωνσταντοπούλου σε ηλικία 17 ετών , αφού συμμετείχε στην ανατίναξη ενός τρένου που μετέφερε πυρομαχικά, συνελλήφθει, βασανίστηκε και τουφεκίστηκε στοΣσκοπευτήριο της Καισαριανής το Σεπτέμβρη του 1944.                                                                                                                                                      
Aπό το βιβλίο THE SURVIVAL OF "TITCH" IN HITLER'S GREECE (EFSTATHIADIS GROUP)
 ΗΡΩ ΚΑΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ ΤΟΥ ΚΡΥΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ

                                                               Από τη μαθήτρια  της  Ε2  Μαριτίνα Αργείτη  
 Μια χειμωνιάτικη μέρα ο Πινόκιο βγήκε να παίξει. Όμως όταν βγήκε είδε έναν τεράστιο ήλιο που  οι ακτίνες του τον ζέσταιναν.
 Έτσι ξεκίνησε για να επισκεφθεί την νεράιδα του κρύου. Δυστυχώς ούτε εκείνη είχε την απάντηση. Ο Πινόκιο προβληματισμένος  της πρότεινε να κάτσουν να σκεφτούν πώς θα λύσουν το μυστήριο της ζέστης και να μιλήσουν στο βασιλιά Ήλιο. Πριν ξεκινήσουν ο Πινόκιο είπε στον μπαμπά του ότι θα πάει για να μείνει σε ένα φίλο του για λίγες μέρες. Η νεράιδα ρώτησε κι εμένα αν μπορούσα να πάω. Εγώ δεν αρνήθηκα την περιπέτεια. Ο καθένας πήρε το δικό του νερό, φαγητό και όπλο.
 Ξεκινήσαμε λοιπόν για το βασίλειο της ζέστης. Μόλις φτάσαμε στη πύλη του κάστρου συναντήσαμε το φρουρό από φωτιά που φρουρούσε το βασίλειο. Η νεράιδα του έριξε νερό και εξαφανίστηκε. Μόλις μπήκαμε ο βασιλιάς που ήταν εγωιστής φώναξε τους στρατιώτες του. Ο Πινόκιο είχε ως όπλο του το ψέμα, το χρησιμοποίησε και ξεφύγαμε. Τι ψέμα είπε; Είπε: «Κοιτάξτε, στον ουρανό εξωγήινοι». Με το που γύρισαν τα κεφάλια τους εμείς είχαμε προχωρήσει στους διαδρόμους. Περπατούσαμε  ώσπου φώναξα: «σταματήστε μπορεί να υπάρχουν παγίδες». Και ήταν αλήθεια, προσέξαμε μικρά λέιζερ να μας περιτριγυρίζουν και έτσι προσεκτικά, με ακροβατικά, περάσαμε το διάδρομο με τα λέιζερ.
 Κατά λάθος όμως κάποιος πάτησε με το πόδι του μια παγίδα και ακούστηκε κάποιος ήχος. Μια τεράστια μπάλα από χαλκό έπεσε από το ταβάνι. Αρχίσαμε να τρέχουμε ώσπου φτάσαμε στο δωμάτιο του βασιλιά Ήλιου. Ψάξαμε το ημερολόγιο του και όταν το βρήκαμε είδαμε πως αυτός δεν ήταν υπεύθυνος.
  Η νεράιδα μας έβγαλε πετώντας από την καμινάδα. Την ώρα που περπατούσαμε αντικρίσαμε ένα υπέροχο λιβάδι με ιτιές, λουλούδια  και κάθε φαντασίας φυτό. Καθίσαμε να φάμε κολατσιό κάτω από μία δροσερή ιτιά. Εκείνη την ώρα άρχισε να ζεσταίνεται ακόμη περισσότερο το κλίμα. Διψάσαμε και διαπιστώσαμε ότι το νερό είχε εξατμιστεί. Ευτυχώς, εκεί κοντά υπήρχε ένας μικρός καταρράκτης πόσιμου νερού. Η επόμενη στάση μας ήταν το σπίτι του Εξολοθρευτή.
  Φτάσαμε και αυτό που είδαμε μας ξάφνιασε. Ο Εξολοθρευτής είχε εφεύρει μια μηχανή καιρού. Με αυτή τη μηχανή μπορούσε να ελέγχει όλους τους καιρούς. Προσπαθήσαμε να την σπάσουμε αλλά ήταν πολύ γερή. Η νεράιδα τον έδεσε και ο Πινόκιο, εγώ και η νεράιδα βγάλαμε τις βίδες και με μία ομαδική κλοτσιά αποτελειώσαμε τη μηχανή. Όλα ήταν φυσιολογικά. Ο Εξολοθρευτής έγινε καλός γιατί κατάλαβε ότι το να είσαι καλός είναι χαρά, γέλιο, παιχνίδι και πάνω από όλα να αγαπάς.   

ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Ναι, καλά καταλάβατε.Αφού ο χρόνος στην τάξη δεν επαρκεί φέτος για πολλές βιβλιοπαρουσιάσεις, θα τις κάνουμε μέσω του blog μας.΄Ετσι, για σήμερα σας έχω το βιβλίο του  Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ "Ο ΜΙΚΡΟΣ  ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ". Απολαύστέ το , ακούγοντας και την υπέροχη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Το κομμάτι αυτό λέγεται "Carousel".
Μπορείς να διαλέξεις κάποια από τις φράσεις που η αλεπού λέει και να τις γράψεις όπως θέλεις , με τεράστια , πολύχρωμα , καλλιγραφικά γράμματα , να τη φιλοτεχνήσεις και να στολίσουμε με αυτήν την τάξη.Σκέψου τι εννοεί η αλεπού και έλα στην τάξη να το συζητήσουμε.



Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ


Εικόνες  πέρα για πέρα αληθινές που οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να ξεχάσουν και οι μικρότεροι εύχονται να μην επαναληφθούν ποτέ.

                                

ΞΕΜΕΙΝΑΤΕ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑ; Ε, ΚΑΙ; ΠΑΤΑΤΑ ΕΧΕΤΕ;

Παιδιά , συνδεθείτε στο απίθανο ιστολόγιο των φίλων μας από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής  και ελάτε να κάνουμε κι εμείς το πείραμα  που περιγράφουν . Άραγε θα το πετύχουμε;  

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΡΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ


Δείτε πώς η Κατερίνα, αξιοποιώντας το χάρτη, πραγματοποίησε με την οικογένειά της μια μακρινή
διαδρομή.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΒΛΙΟ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ

Αν κάτι καλό έχει το κρύο  και η κακοκαιρία είναι που μας κρατούν λιγάκι μαζεμένους στο σπίτι. Έχουμε έτσι περισσότερες πιθανότητες να καθiσουμε αναπαυτικά  και να ξεφυλλίσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία . Ειδικά τώρα που έχουμε ξεκινήσει την άτυπη σκυταλοδρομία ανάγνωσης στην τάξη μας. Φυσικά, η απόλαυση της ανάγνωσης γίνεται μεγαλύτερη όταν αυτή μοιράζεται με αγαπημένους φίλους. Αγκαλιά με τα βιβλιαράκια μας , λοιπόν, κάθε Παρασκευή θα διαβάζουμε στην τάξη τα αγαπημένα μας βιβλία.
κάνε κλικ εδώΚι επειδή η τεχνολογία μπορεί να στηρίξει την προώθηση της φιλαναγνωσίας , δηλαδή να "ανοίξει την όρεξη" για ακόμα περισσότερα και ενδιαφέροντα βιβλία,ας επισκεφθούμε την ιστοσελίδα της κ. Βούλας Μάστορη της οποίας βιβλία έχουμε κατά καιρούς διααβάσει. Αξίζει !!! 

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ...... ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ

Είναι να μη μας πιάσει ο οίστρος της συγγραφής , γιατί όταν μας πιάσει είμαστε πολυγραφότατοι και ευφάνταστοι. Δείτε δείγματα εργασιών μας στη σελίδα "Εργασίες Μαθητών"

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ


Ένας εύκολος τρόπος για να προσανατολιστείτε:
1. Πολύ πρωί, όταν οι σκιές των αντικειμένων είναι μεγάλες σε μήκος, τοποθετείστε κατακόρυφα ένα ραβδί στο έδαφος.
2. Εκεί που τελειώνει η σκιά του βάλτε μία πέτρα. Τώρα έχουμε τις δύο πρώτες κατευθύνσεις:
3. Η σκιά προς τη βάση του ραβδιού, μου δείχνει προς τα πού είναι η Ανατολή και η πέτρα δείχνει τη Δύση.
4. Χαράξετε στο έδαφος μια ίσια γραμμή που να ενώνει τις δύο κατευθύνσεις ΑΔ.
5. Βάλτε ένα χαρτόνι Α4 πάνω στη γραμμή που χαράξατε, έτσι ώστε η μια πλευρά του να εφαρμόζει τέλεια πάνω στη γραμμή ΑΔ και χαράξετε μια κάθετη γραμμή πάνω στην πρώτη με τη βοήθεια του χαρτονιού. Τώρα έχετε και τις κατευθύνσεις Βορρά και Νότου. Η Ανατολή είναι στα δεξιά του Βορρά.

Από την ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου


Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΟ SKOOOL.GR ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Την Παρασκευή στην ενότητα 12 των Μαθηματικών ασχοληθήκαμε με τον πολλαπλασιασμό των δεκαδικών με το 10, το 100, το 1000 κλπ. Για να φρεσκάρεις με ευχάρισστο τρόπο όσα έμαθες , κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.skoool.gr/content/los/maths/mult_10_100/launch.html

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΑ ΚΡΥΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ

Ένα κρύο βράδυ του Ιανουαρίου, καθόμουν στον καναπέ και έβλεπα μια ταινία με τον Πινόκιο. Ήταν το σημείο που ο Πινόκιο έτρεχε να σωθεί από έναν χοντρό κακό κύριο. Καθώς έτρεχε έπεσε στην αγκαλιά μου.  Τρόμαξα πολύ! Ο Πινόκιο μίλαγε γρήγορα και με τραβούσε από το χέρι. Πανικόβλητος μου εξηγούσε πως ο χοντρός κύριος που τον κυνηγούσε ήθελε να τον κάνει καυσόξυλα.
        Ο μόνος τρόπος για να σωθεί ήταν να φτάσει στη Ντίσνεϋλαντ και να τον κάνει η νεράιδα πραγματικό αγόρι.
        Στο πεζοδρόμιο είδαμε τον Μπάζ λάιτγιαρ που πήγαινε και αυτός εκεί. Μας είπε να πάμε μαζί του και ξεκινήσαμε το ταξίδι.
        Στο δρόμο, για κακή μας τύχη, τρακάραμε με το ιπτάμενο καράβι του Κάπτεν Χουκ. Και τα δυο οχήματα καταστράφηκαν. Ευτυχώς, ο Μπαζ μπορούσε να πετάξει. Ανεβήκαμε στους ώμους του και συνεχίσαμε το ταξίδι. Μετά από ώρες φτάσαμε. Η νεράιδα περίμενε έξω τον Πινόκιο. Αμέσως τον ακούμπησε με το ραβδί της και έγινε πραγματικός άνθρωπος. Ο  Πινόκιο γλίτωσε μια για πάντα από τον κακό άντρα.
Αισθανόμουν πολύ περήφανος για αυτό το ταξίδι. Αλλά κάτι πολύ περίεργο είχε συμβεί. Ο Πινόκιο δεν είπε ούτε ένα ψέμα!
         
Αποστόλης Κυριακάκης
      
   

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ


ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟY ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ



 ΟΤΑΝ ΣΥΝΗΛΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ, ΣΤΗ ΝΤΙΣΝΕΪΛΑΝΤ, ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΑΤΑ ΑΦΟΥ Η ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΡΕΜΑ.

ΜΕ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΑΠ'ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΡΘΕ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΣΑΝ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΗ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΙΩΘΑ ΤΙΠΟΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ Σ'ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ. ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΘΕΕ ΜΟΥ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ, ΣΚΕΦΤΗΚΑ.



 Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ "Μ 'ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ". ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΖΩΗ ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝ, ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ.

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΡΑΒΗΞΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ. ΗΤΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΟΥΦ!  ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ. ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΙΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΜΑΡΙΑ.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΖΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Περίπου πριν μία εβδομάδα μαζί με τους φίλους μου  απ’ τις διακοπές, Δημήτρη και Πέτρο, αποφασίσαμε να κάνουμε ανάβαση σε έναν λόφο, 25 χιλιόμετρα από το σπίτι με ύψος 250 μέτρα.  Ξεκινήσαμε νωρίς το απόγευμα, περίπου 7:30.  Όταν φτάσαμε στους πρόποδες (ώρα 9:15) συζητήσαμε τους κινδύνους, τα πράγματά μας και το πρόγραμμα.

Τώρα που είναι βράδυ τα μικρά ζώα κυκλοφορούν έξω.  Επίσης, ας δούμε τι έχουμε μαζί μας : γκαζάκι, εντομοκτόνο, τοστ, θερμός με νερό, καπέλα, σκηνή, τρόμπα, σκοινί, διπλό φουσκωτό στρώμα, μονό φουσκωτό στρώμα, μία μονή και μία διπλή κουβέρτα, ένα μονό και ένα διπλό σεντόνι και τρία μαξιλάρια.  Επίσης θα ας πω το πρόγραμμα : 10:30 ξεκινάμε, περίπου στις 13:45 θα έχουμε κατέβει.  Άντε τώρα να κοιμηθούμε.  Γράψαμε σε τρία χαρτάκια τα ονόματά μας.  Τα δύο πρώτα χαρτάκια θα έδειχναν ποιοι θα κάθονταν στο διπλό στρώμα.  Τύχαμε εγώ και ο Δημήτρης.  Ο Πέτρος κοιμήθηκε στο μονό.  Το βράδυ έκανε ψοφόκρυο.  Κάποια στιγμή άκουσα ένα κροτάλισμα.  Ο Δημήτρης κρύωνε.  Τον ξύπνησα και το ρώτησα :
-Είσαι καλά;
- Όχι, κρυώνω.
-Άκου τι θα κάνουμε.  Θα κουκουλωθούμε και για λίγο θα αναπνέουμε από το στόμα για να ζεσταθούμε.  Εντάξει;
-Ναι…

Το επόμενο πρωί αφού μαζέψαμε τα πράγματά μας, ξεκινήσαμε να ανεβαίνουμε.  Όταν φτάσαμε στα μισά του δρόμου (ώρα 11:01) φορέσαμε τα καπέλα, ήπιαμε νερό και συνεχίσαμε.  Σαν φτάσαμε στην κορυφή καθίσαμε, ξεκουραστήκαμε ήπιαμε νερό και ξαναρχίσαμε να κατεβαίνουμε…
Σπίτι φτάσαμε στις 17:23 και διηγηθήκαμε σε όλους τα πράγματα που συνέβησαν.

Από τη μαθήτρια Ελίζα Σαϊτη

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ .... ΜΕ ONLINE ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ


ΤΩΡΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΘΕΙΣ ΟΝΛΙΝΕ ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ


 ΣΤΟΝ Η/Υ ΣΟΥ.  ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 26ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΜΑΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΣΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ BLOG ΤΟΥΣ   , 

 ΚΛΙΚ
ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ                                                                        ΠΑΙΔΙΑ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΜΥΑΛΟ...... ΞΥΡΑΦΙ

Δείτε πόσα ευχάριστα , διασκεδαστικά μα κι εκπαιδευτικά  έχουν αναρτήσει οι φίλοι μας από την Κέρκυρα στο blog τους "Πέμπτη και..... καλύτεροι
για να ακονίσουμε το μυαλό μας στα Μαθηματικά.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ... ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ποιος είπε πώς δεν μπορεί να συνδυαστεί το "τερπνόν μετά του ωφελίμου" και στην διδασκαλία της Ιστορίας; Σκηνές από την επική ταινία που αναβιώνουν το κλίμα της ρωμαϊκής αρχαιότητας αλλά με σύγχρονη μουσική επένδυση, ανάλογη των νεανικών μας προτιμήσεων. Κάνουμε παράλληλα κι εξάσκηση στα Αγγλικά μας ακούγοντας το τραγούδι των Metallika  "HERO OF THE DAY" . Ό,τι πρέπει για την ώρα της Ευέλικτης  Ζώνης!

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ένα υπέροχο μουσικό θέμα γραμμένο από τον Hans Zimmer ακούγεται στην  ταινία GLADIATOR (Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ) του Ridley Scott . Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2000 και η ιστορία αφορά ένα Ρωμαίο στρατηγό τον Μάξιμο ο οποίος χάνει τα πάντα (ελευθερία , οικογένεια, θέση),αφού πεφτει θύμα δολοπλοκιών του αδίστακτου Καίσαρα Κόμοδου και καταλήγει μονομάχος, μαχώμενος φαινομενικά για τη ζωή και την ελευθερία του αλλά ουσιαστικά για να πάρει την εκδίκησή του. Ας το απολαύσουμε!  

Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΡΩΜΗΣ

Κάνε κλικ την εικόνα. Κλείσε τα μάτια σου και θα μεταφερθείς νοερά για μια μέρα στην Αρχαία Ρώμη. Διάλεξε το ρόλο σου και πάρε την αντίστοιχη θέση. Είσαι άρχοντας, δούλος, μαθητής , δάσκαλος, έμπορος, τεχνίτης ,γεωργός, στρατιώτης ή μήπως είσαι Ρωμαίος αυτοκράτορας;