Εργασίες Μαθητών

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14


 Οι βόλτες συνεχίζονται... αυτή τη φοράμε τον Ιάκωβο ΒασταρδήΙακωβος Βασταρδης.pdf


1940: ιστορίες από παλιά...


Πριν από τον πόλεμο της 28ης Οκτωβρίου η ζωή στην Ελλάδα ήταν ήρεμη.Όταν όμως άρχισε ο πόλεμος,μικροί και μεγάλοι αναστατώθηκαν.Στην Κρήτη,στον νομό Χανίων στο Αρμενοχώρι,ζούσε ο προπαππούς μου,ο Κωνσταντίνος  με την οικογένειά του.
Ο προπαππούς μου ήταν αγρότης.Μόλις ήρθε μήνυμα ότι κηρύχτηκε πόλεμος ο προπαππούς μου (σε ηλικία 40 χρονών), κατατάχτηκε στο στράτο και τον έστειλαν στο Αλβανικό μέτωπο.
Οι συνθήκες στο μέτωπο ήταν άσχημες ,ο προπαππούς μου έπαθε κρυοπαγήματα στα πόδια του και τον έστειλαν πίσω στο χωριό.Όλοι στην οικογένειά του χάρηκαν απίστευτα που γύρισε ζωντανός.
                                                                                                                   
                                                                                                                              Δήμητρα      Ε΄1
                                                                                                                                Τριμερίτη

Ας δούμε τις μικρές ιστοριούλες με τις χρονικές φράσεις και τα επιρρήματα που μας έστειλαν τα παιδιά της Ε1: 
                                                   Το δάσος

Στην αρχή ήταν ένα απλό οικόπεδο. Μετά οι κάτοικοι, γύρω από το οικόπεδο, φύτεψαν πολλά δέντρα. Κάθε χρόνο όλο και μεγάλωναν.
Τον περασμένο χρόνο κάποιος τόλμησε να καπνίσει μέσα στο δάσος και μετά πέταξε το τσιγάρο κάτω. Δημιουργήθηκε μια μεγάλη φωτιά. Όλο το δάσος κάηκε. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και φύτεψαν καινούρια δέντρα.
Φέτος τα φυτά άνθισαν και ήρθαν δασοφύλακες στο δάσος. Τώρα το δάσος είναι ασφαλές και οι κάτοικοι ευτυχισμένοι.


                                                                     Κυριακή Μπάρτζη Η λεμονιά
 Κάποτε ήταν ένα χωριό. Στην αρχή το χωριό είχε ελάχιστα λουλούδια. Μετά από λίγο καιρό, τη νύχτα, φύτρωσαν πάρα πολλά φυτά στους δρόμους , στις πλατείες και αλλού . Το πιο ωραίο φυτό ήταν ένα τεράστιο δέντρο , μια λεμονιά που φύτρωσε στη μέση του δρόμου. Κάθε χρόνο το δέντρο γινόταν πολύ πιο μεγάλο ώσπου τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να περάσουν .


Τον περασμένο χρόνο κάποιοι ξυλοκόποι του δήμου ήρθαν να το κόψουν. Επειδή οι κάτοικοι αγαπούσαν το δέντρο , προσπάθησαν να τους σταματήσουν , όμως δεν τα κατάφεραν.                                                                         
Φέτος , το δέντρο ξαναφύτρωσε και ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό επειδή έβγαλε περισσότερα λεμόνια. Οι κάτοικοι ήταν πολύ χαρούμενοι.

Ιάκωβος Βασταρδής
                                ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΤΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ

   Όπως ίσως ξέρετε,πριν από μερικά χρόνια κάηκε το δασάκι του Σχιστού.Δυστυχώς κάηκε από απροσεξία ενός ανθρώπου.Τουλάχιστον αυτό λένε.
   Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής πήραν την πρωτοβουλία να φυτέψουν πάλι όμορφα  δέντρα στην θέση των καμένων.   Το αγαπούσαν πολύ αυτό το δασάκι γιατί έδινε οξυγόνο και ομορφιά στην περιοχή.
   Αρχικά, φύτεψαν τα δέντρα και μετά έβαλαν ταμπελίτσες με το τι απαγορεύεται να κάνει κάποιος όταν βρίσκεται εκεί.   
   Φέτος, τα δέντρα έχουν πια μεγαλώσει και οι κάτοικοι χαίρονται πολύ.   Ελπίζουμε όλοι να μην ξανασυμβεί κάτι τόσο άσχημο και θλιβερό γιατί το πράσινο είναι ζωή !!!

                                                                                 ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΑΧΟΛΟΥ                                                                                                                                           Ε1
.................................................................................................................................................................
               
                          Ο φίλος μας το περιβάλλον: Τα ψηλά δέντρα

Στην αρχή η θέληση κάποιων κατοίκων να φυτέψουν δέντρα ήταν μικρή. Αυτοί όμως παρακίνησαν κι άλλους κατοίκους. Με αυτόν τον τρόπο μετά,άρχισαν να φυτεύουν δέντρα στην πλαγιά του καμένου βουνού. Κάθε χρόνο φύτευαν όλο και περισσότερα δέντρα.Τον περασμένο χρόνο τα δέντρα αυτά άρχισαν να μεγαλώνουν πολύ. Κι έτσι φέτος καταφέραμε να κάνουμε πικ-νικ στον ίσκιο αυτού του δέντρου.

                                                                                                     ΔΗΜΗΤΡΑ
                                                                                ΤΡΙΜΕΡΙΤΗ  Ε΄1                                    .................................................................................                                              

      Τα λουλούδια και τα δέντρα στην γειτονιά μας, τον περασμένο χρόνο, ήταν  λιγοστά, αλλά φέτος η γειτονιά μας είναι γεμάτη πορτοκαλιές και νεραντζιές. Ελπίζω να είναι έτσι κάθε χρόνο. Μετά από την ευχάριστη αυτή έκπληξη στην γειτονιά μας φύτρωσαν και μαργαρίτες. Όλα αυτά μέσα σε έναν χρόνο ενώ στην αρχή υπήρχε μόνο ξηρασία!!!!!

                                                         Νανά Οικονομάκη

         ...................................................................................................................................               
                                               Το  φύτεμα ενός λουλουδιού 


      Στην αρχή την είδα στη βιτρίνα του ανθοπωλείο. ΄Ηταν μια μικρή, πορτοκαλί τριανταφυλλίτσα. Μετά την πήρα σπίτι μου και τη μεταφύτεψα σε μια μεγαλύτερη γλάστρα στο μπαλκόνι μου.
     Κάθε χρόνο μεγάλωνε όλο και πιο περισσότερο. Τον περασμένο χρόνο έβγαλε τόσα πολλά τριαντάφυλλα που τη Πρωτομαγιά τα έκανα στεφάνι.
     Φέτος δεν έβγαλε κανένα λουλούδι γιατί αρρώστησε. Ελπίζω με το φάρμακο που της έβαλα να τη βοηθήσει και να βγάλει ξανά τριαντάφυλλα.           

                                                              Βαρβάρα    
......................................................................        

        Καινούρια δέντρα στο δάσος μας

      Τον περασμένο χρόνο πήγα σε ένα δάσος το οποίο στην αρχή είχε λίγα δέντρα κι έτσι δεν ήταν ωραίο. Τον άλλο μήνα ήταν κάτι παιδιά τα οποία έκαναν δεντροφύτευση. Τότε πήρα κι εγώ μέρος. Μετά από λίγο καιρό μεγάλωσαν και έγιναν τεράστια δέντρα.
      Φέτος δεν είχαν χρήματα για να πάρουν δέντρα κι έτσι δεν φύτεψαν. Αλλά αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ. Γι' αυτό θα οργανώσουν ένα παζάρι και θα μαζέψουν χρήματα για τα δέντρα.           Έτσι, κάθε χρόνο θα φυτεύουν δέντρα και αφού μεγαλώσουν τα δέντρα θα βάλουν λουλούδια. Όταν μεγαλώσουν και τα λουλούδια θα γίνει ένα καταπράσινο δάσος........

                          Γιώτα Λεβή Ε΄1

...........................................................................................................................................................

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2011-12
Δείτε την παρουσίαση με τις γελοιογραφίες της ΕΛΙΖΑΣ  

..................................................................................................
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ από την Κατερίνα και την Εύη.......................................................................
Η  Μαρία Α. έχει κέφια και συνθέτει μια ιστορία για την οικογένεια Τιβιάδη και το Σαββατοκύριακο που άλλαξε τη σχέση της με την TV: κλικ............................................................................................................

O Χριστόφορος ανακάλυψε τις παρακάτω γελοιογραφίες. 


...............................................................................................................................................

Τέλειες και οι γελοιογραφίες της   ΜΑΡΙΑΣ  Β.


ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!!μια ιδιαίτερη ματιά στο θέμα της μετανάστευσης( από τον Κωνσταντίνο και τους δυο Βαγγέληδες της τάξης μας)

η εργασία του Βαγγέλη, του Κωνσταντίνου και του Βάγγου_________________________________________________

Διαβάστε κι άλλες ιστορίες για χαμένες πολιτείες

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ της Μαρίας Ανδρεάδη

Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΧΩΡΑ της Ελίζας 

Ο ΟΝΕΙΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ  του Βαγγέλη

Εδώ εμφανίζονται επιλεγμένες εργασίες μαθητών .... Φανταστικά ταξίδια με τον Πινόκιο.

      1. Το ταξίδι της Ματίνας
      2. Το ταξίδι της Σταυρούλας
      3. Το ταξίδι της Ειρήνης
      4. Το ταξίδι της Κατερίνας
      5. Το ταξίδι του Βαγγέλη
      6. Το ταξίδι της Ελίζας
      7. Το ταξίδι της Μαρίας
      8. Το ταξίδι του Αποστόλη

_________________________________________________


Αγαπημένοι Συγγραφείς των Παιδιών της Ε2..................................................................................................................................................................O Χριστόφορος ανακάλυψε τις παρακάτω γελοιογραφίες.