Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ



Το εμβληματικό μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ, αν και είναι 75 ετών,είχε εξαρχής και μία άλλη ιδιότητα, που «έτρεχε» παράλληλα τότε και τώρα: μαθαίνει στα παιδιά αβίαστα τα μουσικά όργανα μιας συμφωνικής ορχήστρας, την εικονοποιητική δύναμη ενός συμφωνικού έργου και την αξία μιας φαντασίας που δεν εξάπτεται με «μασημένη» τροφή, αλλά όταν το φαγκότο «βήχει» σαν τον αυστηρό παππού του Πέτρου και μία υποβλητική φωνή ξετυλίγει την ιστορία. Η γοητεία αυτού του παραμυθιού είναι ανεξίτηλη και δοκιμασμένης αντοχής ακόμη και για παιδιά γαλουχημένα σε electro ήχους και σούπερ ήρωες. 

Συνεπώς... ας καλωσορίσουμε με τα παιδιά μας την παραγωγή του «Ακροπόλ» που βάζει έναν κατ' εξοχήν παραμυθά, τον Διονύση Σαββόπουλο, να αφηγηθεί τι κάνει ο Πέτρος όταν εμφανίζεται ο κακός λύκος. Και τι κάνει η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ που καλείται να αναπαράγει τους ήρωες.

**Παραστάσεις από 20/12 έως 7/1 (πλην Δευτέρας και Τρίτης), στις 18.00. Τιμές εισιτηρίων: από 8 έως 40 ευρώ. Προπώληση: Ιπποκράτους 9-11, www.ticketservices.gr, βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου. 

ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ"