Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΓΗΚΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το Σάββατο που είχε καταπληκτική και ηλιόλουστη μέρα , πήγαμε μαζί με τους γονείς μας, εγώ και η φίλη μου 'Αλκηστη στην Πλάκα.Καθώς απολαμβάναμε τη βόλτα μας, ένα τρενάκι πέρασε από μπροστά μας.Ρωτήσαμε τους γονείς μας και μας απάντησαν ότι κάνει το γύρο της πόλης. Τους παρακαλέσαμε να μας αφήσουν κι έτσι το << ταξίδι >>μας ξεκίνησε.
  Πρώτα συναντήσαμε το Ναό του Ηφαίστου στο Θησείο, έπειτα ανεβήκαμε στο πλακόστρωτο δρομάκι που οδηγούσε στην Ακρόπολη με τον Παρθενώνα.Κατηφορίζοντας στο δεξί μας χέρι θαυμάσαμε το καινούριο Μουσείο της Ακρόπολης, που ήταν γεμάτο αγάλματα και έργα τέχνης των Αρχαίων Ελλήνων. Μετά περάσαμε μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι Τσολιάδες ήταν ακούνητοι και έμοιαζαν γενναίοι.
   Περάσαμε από το Προεδρικό Μέγαρο στην οδό Ηρώδου του Αττικού.Το κτίριο έμοιαζε σαν παλάτι και μας εντυπωσίασε ! Το Παναθηναϊκό Στάδιο, ήταν λίγα μέτρα πιο κάτω.Συγκινηθήκαμε που το είδαμε γιατί ο ξεναγός μάς είπε πως εδώ έγιναν οι πρώτοι οργανωμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
   Ύστερα περάσαμε από το Ζάππειο Μέγαρο ,τις Στήλες του Ολυμπίου Διός . τη Ρωμαϊκή Αγορά στο Μοναστηράκι και την Αρχαία Αγορά στην Αθήνα.

   Ενθουσιαστήκαμε πάρα πολύ με 
αυτά που είδαμε. Τα μεγαλοπρεπή κτίρια , τα αρχαία μνημεία , το καινούριο Μουσείο της Ακρόπολης και τους γενναίους Τσολιάδες ! Εγώ και η Άλκηστη χαρήκαμε που είδαμε από κοντά τις ομορφιές της Αθήνας και συμφωνήσαμε και οι δύο ότι είμαστε περήφανες Ελληνίδες !!!!!!!!

Αναστασία Λέκκα