Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ Ε2

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ!
Το αγαπημένο μου ζώο είναι η Αρκτική αλεπού και ζει στο Βόρειο Πόλο.
Είναι μικρόσωμες και έχουν μαύρα μάτια. Η Αρκτική αλεπού το καλοκαίρι έχει καφέ τρίχωμα και το χειμώνα άσπρο. Είναι ψηλό ζώο και ξεπερνάει το ένα μέτρο. Η ουρά του είναι μακριά και φουντωτή.
Είναι ήσυχα πλάσματα γιατί δεν επιτίθενται πολύ συχνά. Είναι φιλικά κι έχουν καλές σχέσεις με τον καθένα.
Την Αρκτική αλεπού την είδα σε μια φωτογραφία μέσω ίντερνετ και ενθουσιάστηκα με τη συμπεριφορά της.
Το ζώο αυτό το αγαπώ πολύ γιατί είναι πολύ όμορφο και γλυκό. Θα ήθελα να δω την Αρκτική αλεπού και την βγάλω μια φωτογραφία από κοντά.
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΑΔΗ


Η ΚΥΡΑ-ΜΥΓΑ                                                                                        

Καθημερινά στο σχολείο μας επισκέπτεται μία ενοχλητική μύγα.  Την έχουμε φίλη και περιμένουμε πως και πώς να έρθει.
Είναι μικροσκοπική και έχει οβάλ σχήμα.  Λεπτά ποδαράκια που γαργαλάνε και όμορφακόκκινα μάτια.  Επίσης, έχει ένα ζευγάρι διάφανα γυαλιστερά φτερά.  Έχει και ένα μεγάλο μαύρο κορμί και μία απίθανα μικροσκοπική προβοσκίδα.

Όταν μπει στην τάξη καταλαβαίνω αν είναι αυτή λόγω του βουΐσματος των φτερών της που είναι λίγο πιο μπάσο.  Απ’ όσο καταλαβαίνω πάντα είναι χαρούμενη.  Έχουμε και κάτι φυτά με ανθάκια και βάζουμε νερό και αναμειγνύεται με την γύρη και πάει και πίνει.  Και μετά μεθάει και κουτουλάει.

Εγώ την συμπαθώ και μου αρέσει που έρχεται κάθε μέρα.  Μας ενοχλεί το βούισμά της αλλά αξίζει τον κόπο.  Έτσι και αλλιώς όταν έρχεται και γράφουμε τεστ, μου φέρνει γούρι.                                                                                                       ΕΛΙΖΑ ΣΑΪΤΗ