Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ,
                ΤΑ ΚΑΛΑ ΒΙΒΛΙΑ
Οι " λιχούδηδες βιβλιοφάγοι" του Ε2,
βιβλιοπαρουσιάζουμε για τους μικρούς μας συμμαθητές 
από την Α΄τάξη το βιβλίο "Ο φεγγαροσκεπαστής"
Ο μικρός Τιμολέων είναι ο καινούριος φεγγαροσκεπαστής. Μόλις πήρε το πτυχίο του από τη Μεγάλη του Κόσμου Σχολή και είναι πανέτοιμος να πιάσει δουλειά στο φεγγάρι. Απόψε κιόλας. Μόνο που μια αναποδιά θα τα χαλάσει όλα. Ο Τιμολέων πρέπει ως το χάραμα να φτάσει στο φεγγάρι. Θα τα καταφέρει; Ένα ποιητικό παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας και της αλληλεγγύης. 
Ένα ονειρικό παραμύθι, ένα πραγματικό έργο τέχνης όπου και το κείμενο αλλά και η εικονογράφηση είναι δημιουργίες το συγγραφέα.
 “Φεγγαροσκεπαστής” λοιπόν είναι ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό έργο που ακουμπάει επάνω στα πιο τρυφερά παιδικά (και όχι μόνο…) όνειρα. Μια εντελώς φαντασιακή ιστορία για ένα παιδί που πρασπαθούσε, και τελικά κατάφερε, να βρει τρόπο να ανέβει στο φεγγάρι. Υψηλής αισθητικής αξίας, προβάλει όμορφα τις έννοιες της συνεργασίας και της φιλίας, όπως και της αμφισβήτησης: το φεγγάρι μπορεί κάθε πρωί να κρύβεται επειδή βγαίνει ο ήλιος, μπορεί όμως και να κρύβεται γιατί ο Τιμολέων το σκεπάζει!
Η εικονογράφηση, αν και λίγο “σκοτεινή,” δένει πολύ όμορφα με το κείμενο και οι ήρωες του βιβλίου, πολύ χαρακτηριστικοί.
Την μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου την βρήκαμε επίσης εξαιρετική.