Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣ

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους !

Σκέφτηκα πως είναι άκομψο να διακόψουμε τις αναρτήσεις μας χωρίς ένα πασχαλινό προσωρινό αντίο.

Ας δούμε λοιπόν μια κατασκευή που φτιάξαμε με τα παιδιά την Παρασκευή , λίγο πριν το κουδούνι σημάνει την έναρξη των πασχαλινών μας διακοπών.


Υλικά

* Μαρκαδόροι
* Ψαλίδι
* Κόλλα
* Σελοτέιπ
* Προαιρετικά ..ξυλάκι για σουβλάκι, λάστιχο
 


Πώς θα το φτιάξετε

* Τυπώστε το σχέδιο
* Χρωματίστε τα διάφορα μέρη όπως θέλετε.
* Κόψτε τα διάφορα κομμάτια. Κόψτε στις χοντρές γραμμές μόνο (όχι τις διακεκομμένες που είναι τα περιθώρια για κόλλημα).
* Κοιτάξτε την φωτογραφία αν μπερδευτείτε. Καλύτερα πρώτα να τοποθετήσετε τα κομμάτια απάνω στον κώνο ώστε να δείτε πως φαίνονται και μετά να τα κολλήσετε!
* Κολλήστε με κόλλα ή σελοτέιπ τα αυτιά στην κορυφή .
* Κολλήστε με κόλλα ή σελλοτέιπ τα μάτια και τη μύτη στο πρόσωπο.
* Αν κοιτάξετε στο κάτω μέρος του ημικύκλιου θα δείτε την ένδειξη "glue here" (κολλήστε εδώ). Κολλήστε το πλάι κομμάτι στα δεξιά των δοντιών στο πλάι αριστερά των δοντιών .
* Διπλώστε τα αυτιά και τα δόντια στις διακεκομμένες γραμμές .
* Εάν το κάνετε καλαθάκι, βάλτε ένα κομμάτι σελλοτέϊπ στα δόντια για να μην μείνει τρύπα. Βάλτε επίσης στο κάτω μέρος τσαλακωμένο τσιγαρόχαρτο ώστε να μην πέφτουν τα γλυκά


Επιλογές:

* Προσθέστε ένα ξυλάκι για σουβλάκια ή ένα καλαμάκι, για να το κάνετε κουκλα για κουκλοθέατρο,
* Προσθέστε ένα μακρόστενο χαρτόνι και κολλήστε το στα πλάγια, για να το κάνετε καλαθάκι (βάλτε στον πάτο τσιγαρόχαρτο και γεμίστε το με σοκολατάκια),
* Συρράψετε ένα κομμάτι σπάγκο και κάντε το καπελάκι για τα παιδιά (θα φαίνονται σαν πασχαλιάτικα λαγουδάκια) attach a string ή
* Απλά κρεμάστε το στο ψυγείο!....




Αυτά προς το παρόν! Θα τα ξαναπούμε λίγες μέρες πριν την επιστροφή μας στη σχολική τάξη.Για εμάς η επιστροφή θα είναι εύκολη και δελεαστική αφού θα μας περιμένει η συνάντηση με την κυρία Γιώτα Αλεξάνδρου, τη συγγραφέα του βιβλίου που λατρέψαμε :"Οι Νταήδες του βυθού κι ο Ρομπέν των θαλασσών".


                                       
               ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!
              το φως της ας λάμψει στις ψυχές μας