Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ...

Καστελλόριζο

Η Βαρβάρα και η Αδριάνα εντόπισαν στο διαδίκτυο μια συνέντευξη της 17χρονης Μαρίνας Κουτσούμπα απότο Καστελόριζο. Μέρος όσων λέει παραθέτουμε εδώ.

Όσο για τη ζωή στο Καστελόριζο για έναν νέο άνθρωπο επισημαίνει πως όπως κάθε μέρος έτσι και εκεί έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.
"Ένα παιδί εδώ μπορεί να έχει αρκετό χρόνο για τον εαυτό του και το διάβασμα. Δεν έχει την πίεση που έχουν τα παιδιά στις μεγάλες πόλεις. Δεν θα έχει συνέχεια το άγχος.
Έχει μάθει να προσπαθεί για το καλύτερο και να δουλεύει. Από παιδί έχει πάρα πολλές ελευθερίες. Μπορεί να βγει έξω και να παίξει χωρίς να φοβηθούν οι γονείς του", υπογραμμίζει.
Στα αρνητικά από την άλλη πλευρά εντάσσει τα όσα μπορούν να συνδέονται με μια μικρή και κλειστή κοινωνία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός πως δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας.
"Είμαστε μακριά από προβλήματα που έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Είναι μοναδικό που μπορούμε να εισπνέουμε καθαρό αέρα και να βλέπουμε ουρανό. Γενικά νομίζω ότι είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για να ζήσει κάποιος ανεξάρτητα από τις δυσκολίες.
Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι μοναδικά και δεν μπορεί να τα βρει κάποιος σε ένα άλλο μέρος", θα σημειώσει θέλοντας να κλείσουμε τη συζήτηση με ένα θετικό μήνυμα.