Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ...


3ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου
Οκτώβριος 2013-Μάιος 2014
«Μαθαίνω την ιστορία, το περιβάλλον, τον άνθρωπο»
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού και στόχο:
• την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με την ανάγνωση,
• την αγάπη τους για το βιβλίο, την όξυνση της κριτικής τους σκέψης και την αφύπνιση της φαντασίας τους,
• την καλλιέργεια του προβληματισμού σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα,
• τη βελτίωση της γλωσσικής έκφρασης με έμμεσο τρόπο,
• την υιοθέτηση υγιών στάσεων και συμπεριφορών,
• την ενίσχυση της ικανότητας των μαθητών να κατανοούν κείμενα,
• τη γνωριμία τους με καταξιωμένους συγγραφείς και εικονογράφους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση της Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Τμήμα Γ΄ Μαθητικών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρωτ/λλου: Φ.14/733/147354/Γ1).



 Τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού διαβάζουν τα βιβλία: 
1. Αόρατοι Ρεπόρτερ, Η τελευταία συναυλία του Άρη Δημοκίδη,

Ιπτάμενοι δίσκοι, διάσημοι σταρ, Φόρμουλα 1, μυστικές παρακολουθήσεις, ξέφρενα κυνηγητά, συναρπαστικές συναυλίες, τρομακτικές περιπέτειες, απίθανα ταξίδια στο Χόλιγουντ, στο Βερολίνο, στο Κάιρο, στο Σίδνεϊ: ο Γιώργος, το νέο μέλος των Αόρατων Ρεπόρτερ, θα τα ζήσει όλα, θα πραγματοποιήσει τα όνειρά του και θα μάθει ένα σωρό πράγματα για τον εαυτό του...

Μια διασκεδαστική μουσική περιπέτεια για τη δύναμη της αλήθειας και της φιλίας, με ήρωες τους πιο παράξενους και επιδέξιους ρεπόρτερ του κόσμου!




 
     2.Κόλιν Φίσερ
Συγγραφείς:   Άσλεϊ Έντουαρντ Μίλερ -  Ζακ Στεντζ

KOLIN_FISER
Περιγραφή:
Ο Κόλιν Φίσερ μόλις ξεκίνησε την πρώτη του χρονιά στο γυμνάσιο. Τα σημαντικότερα πράγματα που έχει είναι (1) μία συλλογή από χάρτινες κάρτες που απεικονίζουν εκφράσεις προσώπου και συνοδεύονται από χειρόγραφους χαρακτηρισμούς τους, (2) μία σχεδόν αλλόκοτη εξοικείωση με τις επιστήμες και το κλασικό σινεμά και (3) ένα κακοπαθημένο σημειωματάριο, το οποίο χρησιμοποιεί για να καταγράφει τις εμπειρίες του από τον «ιδιαίτερα ενδιαφέροντα» πληθυσμό των ανθρώπων που συναντά στον περίγυρό του. Όμως, όταν πέφτει ένας πυροβολισμός στην καφετέρια του σχολείου, διακόπτοντας απότομα το πάρτι γενεθλίων μιας συμμαθήτριάς του, ο Κόλιν αποδεικνύεται ο κατάλληλος άνθρωπος για τη διερεύνηση του συμβάντος. Διότι μόνο αυτός μπορεί να αποδείξει ότι ο Γουέιν Κόνελι, ο αδιαμφισβήτητος τραμπούκος του σχολείου και συχνός βασανιστής του ίδιου, δεν ευθύνεται γι’ αυτή την εγκληματική ενέργεια. Σε τελική ανάλυση, τα χέρια του Γουέιν βρέθηκαν απολύτως καθαρά, ενώ η λαβή του όπλου είχε ίχνη από το γλάσο της τούρτας…

ρικο και οσκαρ
 3. Ρίκο και Όσκαρ, Το μυστήριο του ριγκατόνι  του Αντρέας Σταϊνχέφελ  
Με λένε Ρίκο. Και είμαι ντετέκτιβ. Προσέχω πράγματα που κανένας άλλος δε βλέπει. Όπως, ας πούμε, ένα μακαρόνι πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Κι όλα όσα γίνονται μέσα στην πολυκατοικία μας. Που είναι πολλά... Το πρόβλημα είναι... το πώς σκέφτομαι. Μη νομίσετε ότι σκέφτομαι λιγότερο από τους άλλους ανθρώπους. Απλά σκέφτομαι λίγο πιο αργά. Εντάξει. Αρκετά πιο αργά. Ο Όσκαρ πάλι είναι το εντελώς αντίθετο από μένα. Σκέφτεται σαν αστραπή. Ο Όσκαρ είναι ιδιοφυία. Εγώ είμαι... ιδιομορφυία. Αλλά μαζί και οι δυο μας μπορούμε να ρίξουμε φως και στην πιο μυστήρια υπόθεση.

Μια ιστορία τρυφερή, συναρπαστική, αστεία και ανατρεπτική... Μια ωραία φιλία, απ’ αυτές που κρατούν μια ζωή. Μία νέα σειρά εφηβικών μυθιστορημάτων που μιλάει ίσια στην καρδιά, και δεν την ξεχνάς εύκολα !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΤΟ..